Sunday, November 18, 2007

Sabadell's Review (Catalan)

Ernie Orts torna als seus orígens amb el jazz

Diari de Sabadell, novembre de 2007.

Després d’una època cultivant la fusió i el funky amb formació amb baix elèctric, Ernie ha girat una altra vegada cap als seus orígens amb el jazz, i ha incorporat de nou el contrabaix al seu quartet, alhora que s’ha obert més al swing.
Amb el seu nou quartet i aquest nou enfoc arriba avui al Griffin. Al concert alternarà composicions originals amb “adaptacions” de temes de Michael Brecker –un dels seus referents més clars-, un d’Enrico Pieranunzi (D Song) o un estàndard popularitzat per Gerry Mulligan i Chet Baker, You And The Night And The Music.
Tot i que ha enregistrat com a líder amb altres formacions, amb aquest grup encara no té res editat. Són Jaume Llombart (guitarra), Joan Motera (contrabaix) i Xavi Hinojosa (bateria).
Ernie ha editat diversos discs i ha escrit el llibre “A ritme de...saxo!”. Ha compartit escenari amb figures com Lucrecia, Phil Markowitz, Tony Merino, Marcko Marcinko, Evan Gregor, Mike Stephens, Lucho Aguilar, Óscar Acevedo, Chris Higgins, Jo Krause, Jordi Bonell, entre molts altres.

No comments: